Itseä kiinnostaa tuo itse tislaaminen, netistä näyttää löytyvän ammattilaisia jotka väittävät kerta tislauksella pääsevänsä 96% paikkeille. (sitä en tiedä montako kertaa tislataan samaan aikaan)
Tälläkin hetkellä kaapissa on herkullista ponua kelvollisesti, kaks päivää käytetty ja sitten tislataan, hintaa joku alle 5€ / litra 100% (teoreettinen). Äärimmäisen hyvin menee päähän.
Jos jätetään se fariinisokeri ja rusinat mäskistä pois, hinta laskee ja maku paranee entisestään, jos unohdetaan hiivat ja sokerit, kaivetaan käymisaineet luonnosta (ei ruokapellolta) viikatteella ja käsipelillä (punttisali), niin mitenkä saadaan syntynyt 1000 litran mäski vaivattomasti halvalla ydinvoimalla sinne päälle 95%??
Eli ei nyt välttämättä mitään kisapolttoainetta, mutta omavaraista kuitenkin. Pääseekö ikinä euron litra ilman tukiasia? Jos työtä ei lasketa. Ja mihin se 900 litraa haisevaa vettä laitetaan?
Jos tuo syntynyt teoreettinen 100 litraa säilötään, kauanko se säilyy käyttökelpoisena ilmatiiviissä tilassa? Meidän talouteen saattais riittää 2600 litraa polttoainetta/vuosi. Verottaja tästä ei tykkää, mutta toistaiseksi valtio elää toivossa ettei kenenkään kannata viinaa itse tehdä=ei tarkisteta tankkeja bensavehkeistä...